^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Награда „Джон Атанасов-ученици и техните ръководители“

 

За четвърти път ученик на ПМПГ-Монтана спечели наградата „Джон Атанасов-ученици и техните ръководители“ на Президента на Република България.

 

На 10 октомври в Гербовата зала на Президентството се проведе церемонията по връчването на 15-ите президентски отличия "Джон Атанасов". В категория „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ ежегодно се връчва грамота за ученици, постигнали най-високи резултати в международни и национални ученически олимпиади по информатика и информационни технологии и техните преподаватели. През тази година носител на отличието е Антон Колов – наш ученик, който през настоящата година се дипломира и понастоящем е студент в специалност „Софтуерно инженерство“ на Софийски университет. Антон е многократен медалист от различни национални състезания и конкурси, неколкократен лауреат на Националната олимпиада по ИТ, а през юни стана и златен медалист, печелейки първо място на националната олимпиада. Бе отличен и г-н Красимир Асенов, негов научен ръководител.

Снимка: Пресцентър Президентство

 Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България, учредена на името на създателя на първия електронен компютър - известният учен от български произход Джон Атанасов, се връчва от 2003 г. в подкрепа на личните постижения на младите български изследователи, работещи в сферите на информатиката и информационните технологии. Малко по-късно към нея бе учредена и награда за ученици. Антон е четвъртият наш ученик, спечелил това престижно отличие. Началото бе поставено още през 2008 г., когато Александър Коларски бе първият ученик, удостоен с отличието „Награда Джон Атанасов за ученици“. Следва Кристиян Боянов, отличен през 2014 г. и Виктор Кирилов през 2015 г.

ПМПГ „Св. Климент Охридски“ е единственото училище, чиито ученици за четвърти път печелят това високо държавно отличие. Това е резултат от упоритата работа на всеки от младите информатици, но и на професионализма на целия учителски колектив, създал прекрасни условия на тези талантливи деца да се развиват и изявяват таланта си.

Да им пожелаем още много нови успехи и научни постижения – нещо, в което никой от нас не се съмнява!