^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Национална среща на NABEC

 

На 02.11 и 03.11 в хотел „RIU Pravets Golf and SPA Resort” – гр. Правец се проведе среща на Националната асоциация на българските европейки клубове(NABEC). 110 ученици и учители от 13 града в страната бяха поканени да присъстват. Сред тях беше и ПМПГ Монтана.

Наши представители бяха г-жа Марияна Стефанова - старши учител по География и икономика, и единадесетокласниците Енея Георгиева, Николай Бориславов и Пламен Петков. Учениците имаха възможност да разширят знанията си за Европейския съюз, благодарение на д-р. Красимира Василева – председател на NABEC, проф. д-р. Ингрид Шикова – основател на катедрата по Европеистика към СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Светослав Малинов – член на Европейския парламент, г-н Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България и г-н Никола Миладинов – прес-аташе на Представителството на ЕК в България.  Нашите ученици представиха две презентации пред многобройната публика – Енея Георгиева представи училището и неговия Клуб „Европа“, а Николай Бориславов и Пламен Петков запознаха участниците със знаковата за Северна България духова музика, и в частност – с духовия оркестър на ПМПГ.

За развлечение учениците взеха участие в много игри, с които разчупиха ледовете помежду си и завързаха много приятелства. Всички представители на училищата получиха сертификати за участие.