^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Единайсетокласнича от ПМПГ е приета във ВТУ

Рефератът на тема: "Руско-турската война (1877-1878) и освобождението на Монтана и региона" на Ива Иванова от XI клас на ПМПГ получи оценка Отличен (6.00) на заключителния етап на ежегодния ученически конкурс "Пространство и време", организиран от Академия за лидери при Историческия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Тази оценка й гарантира място в избрана от нея специалност на Историческия факултет на Великотърновския университет. 

В конкурса участваха ученици от 34 населени места в страната, разпределени в две възрастови групи: 9-10 и 11-12 клас. Предварителната селекция на изпратените конкурсни разработки е направена от научно жури.

Ива взе участие във втората ученическата конференция "Пространство и време" на Академия за лидери, която се състоя на 24 февруари 2018 г. в зала "Европа" на Ректората на Великотърновския университет. 25 участници, разпределени в 5 сесии представиха своите разработки и участваха в дискусии заедно с преподаватели от Историческия факултет на ВТУ "Св. Кирил и Методий".

 

 

 

Copyright © 2020. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook