^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Нов успех за Антоан

От 2 до 5 април в к.к. Боровец се проведе 18   Ученическа секция на 47 Пролетна конференция на СМБ  . Участват изявени ученици от цялата страна, които разработват проекти по математика или информатика, изпращат ги за рецензия, а на място ги представят пред жури и публика. Най-добрите разработки биват награждавани, а техните автори печелят различни награди.

През тази учебна година в Ученическата секция участие взе Антоан Георгиев от 10 клас. Той разработи проекта „Blumber“. Това е мобилна игра за Android, в която трябва да срежете летящ банан и да станете "повелителя на бананите". Създадено чрез помощта на модерни технологии, приложението може да впечатли със своята иновативност и работа с мимики, както и със своя  интуитивен интерфейс. За своята разработка Антоан бе отличен с Грамота за ОТЛИЧНО представяне и участие в Лятната изследователска школа ЛИШ.

За Антоан това е втори пореден успех, след като и през изминалата година той също бе „Отличник“ и през лятото взе участие в ЛИШ, проведена в Благоевград.

Пожелаваме на Антоан още много успехи и успешно представяне на Националната олимпиада по ИТ. Ние вярваме в теб – ти го можеш!