^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Дипломиране на Випуск'2018

С химна на България започна официалната церемония по връчването на дипломите за средно образование на зрелостниците от Природо-математическа профилирана гимназия „Св. Климент Охридски”, гр. Монтана. Събитието се проведе в Младежкия дом на 20.06.2018 година в зала, изпълнена с абитуриенти в академичен вид, учители, родители и гости. Госпожа Бойка Симеонова - директор на гимназията, поздрави зрелостниците за техните успехи и постижения и им пожела винаги да следват мечтите си и да бъдат все така трудолюбиви, отговорни и успешни.

 Иванка Луканова, ученичка от 12а клас, поднесе благодарствен адрес от името на Випуска. За поредна година бяха връчени стипендиите, учредени от професор Гаврилов за активна обществена дейност и високи резултати в образователния процес. Те бяха присъдени на Десислава Григорова и Иванка Луканова. Обявяване дипломирането на Випуск 2018 беше посрещнато с радостни възгласи и хвърляне на шапки. Равносметката е среден успех от дипломата: Мн. добър 5,32, а отличниците са 29. Завърши поредният успешен Випуск на ПМПГ от знаещи, можещи, амбициозни млади хора.

На добър час, момичета и момчета!