^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Математически турнир „Черноризец Храбър”

Денят е 1 ноември 2018 г. Сутрин. ЖП гара Монтана отдавна не е била толкова пълна. 150 ученици от 5 до 12 клас на ПМПГ „Св. Климент Охридски” превземат влаковата композиция в посока Враца. Не че са тръгнали на екскурзия – отиват да се борят с доста сложните математически задачи, които ИМИ на БАН им е подготвил в чест на Деня на народните будители. Математиците, като най-точни и рационални, вече започнаха с мероприятията, посветени на патронния празник.

СМБ Враца и ПМПГ „Академик Иван Ценов” отново са любезни домакини на Турнир „Черноризец Храбър”. Петокласниците, вече получили бойното си кръщаване в град Видин, бяха по-спокойни и по-уверени в себе си /и мноооого по шумни/, а останалите – ами те си знаят процедурата: гарата-гимназията-гъбата на площадчето-и пак гарата. А това, че математиката е всеобхватна и наистина велика наука показва и пъстрият „ръководен” състав. Валентин Димитров, Сашо Борисов, Нели Йорданова и Цветелина Стоянова. Всички те са врели и кипели по много състезания, конкурси, турнири… но такова чудо 150 ученици във влак едва ли бяха виждали. Признавам, справиха се блестящо. Ами то и учениците не се изложиха: Магдалена Тонева – VII клас и Мартин Николаев – XI клас – ПОБЕДИТЕЛИ, Ива Еленкова – XII клас второ място, Алекс Димитров – V клас, Зорница Троянска – VI клас са трети, Силвина Петрова – IX клас и Памела Тонова – X клас са четвърти.

Поздравления за всички ученици и техните преподаватели!

Благодаря на Ива, Билян и Ради от XII клас, които се справиха невероятно в ролята на помощник ръководители и на Мишо от X клас, който запечати уморената, но усмихната група за историята.

 

Copyright © 2021. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook