^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Наша гордост

Младата 17-годишна пианистка Анна-Мария Арсенова представи достойно България и българския дух в сърцето на Манхатън, Ню Йорк. Тя стана лауреат на първа награда от международния конкурс "Golden Classical Music Awards". В оспорвана надпревара с участници от над 26 държави в категория Advanced (16-18 години), пианистката бе сред малцината избрани да участват в заключителния гала-концерт на 31 октомври 2018 година в един от най-авторитетните и престижни концертни комплекси за музикални събития в света "Carnegie Hall", където всеки сезон се изнасят над 100 концерта.Тя грабна публиката със своето изпълнение, заслужи бурните й аплодисменти и стана носител на диплом и златна статуетка.

Пианистката с радост се отзова и на поканата да бъде гост на българското училище в Манхатън, Ню Йорк - "Христо Ботев". Там тя зарадва новите си приятели, в лицето на ученици и преподаватели с музикални изпълнения, сред които и "Хубава си моя горо". 

През тази година Анна-Мария има спечелени 5 първи и 2 трети места от национални и международни конкурси у нас и чужбина, като преди месец донесе първо място от международен музикален конкурс в Брюксел, Белгия. Тя е носител на специалната награда за "Изгряващ талант" на Фондация "Енчо Керязов" и на специалната стипепдия на кмета на община Монтана, както е и член на Клуб 2017 на “Успелите деца на България” на Фондация “Димитър Бербатов”.

 

 

Copyright © 2021. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook