^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Пореден успех в състезание по ИТ на учениците от ПМПГ

В дните от 30.12 до 02.12.2018 г. в София се проведе традиционният Есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“, част от националния календар на състезанията по информационни технологии на МОН.

В състезанието взеха участие три проекта на ученици от нашето училище.  Мари Лукановa от 8Б клас с ръководител Бистра Цонева представи проект Електронна книга „Морето разказва“ в категория „Мултимедийни презентации“.  В категория „Приложни програми“ бяха представени два проекта – Blumber на Антоан Георгиев от 11А с научен ръководител доцент Златогор Минчев и проект CRUSADERS GAUNTLET на Цветелин Цецков и Радостин Борисов от 11Б клас с ръководител Илиян Ценков.

Отлично при представянето и защитата на своя проект се представиха Цветелин и Радостин. В крайното класиране те заеха трето място и спечелиха симпатиите както на журито, така и на останалите участници в категория „Приложни програми.

Техният проект CRUSADERS GAUNTLET представлява ръкавица за управление на компютъра. Хардуерната част е изградена от няколко модула – Arduino платка, жироскоп, bluetooth модул, бутони и свързващи елементи. Ръкавицата дава възможност за управление на компютъра от разстояние, разширявайки в голяма степен възможностите на мишката. Прави по-лесна и забавна работата с компютъра, особено при игри и работа във виртуална реалност. Ръкавицата дава възможност за приложение и в други области – управление на различни устройства за движение, например DRON, управление на машини, работа с инструменти в опасна среда и много други.

Участието на Мари и Антоан също предизвика голям интерес в журито и останалите участници. Техните проекти бяха оценени с грамоти за участие в турнира.

Copyright © 2021. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook