^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Ученици на ПМПГ спечелиха стипендии от Община Монтана

Абитуриентката Енея Георгиева и десетокласникът Георги Иванов се класираха за еднократно финансово стимулиране съгласно Наредба за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици с изявени дарби от Община Монтана - 2018 г.

Енея е отличена в област „Наука и техника“ за спечелени награди в конкурси за есе. Георги като солист на група „Пъстренец Jr.” към Младежкия дом има призови места в конкурси по народно пеене и спечели стипендия в раздел „Култура и изкуство“.

Кметът Златко Живков връчи и втората част от стипендиите на още две възпитанички на ПМПГ „Св. Климент Охридски”, отличени в миналата сесия. Това са Анна-Мария Арсенова от 11 клас - носител на специалната стипендия на Община Монтана, която изучава пиано и пеене в Обединена школа по изкуствата „Добри Христов”, както и Кристина Йорданова от 12 клас - носител на годишна стипендия в област „Спорт”. Тя е шампионка по шахмат. Стипендиите на Община Монтана се отпускат за ученици, отличени с престижни места в олимпиади, състезания и конкурси. 

Copyright © 2021. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook