^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Няма неизследвани тайни кътчета в лабораторията и Химията за възпитаниците на ПМПГ

Магдалена Тонева – с резултат 100/ 100 точки и Кирил Тихомиров - с  94/100 точки са завидните постижения на олимпийците с ръководител - гл.учител Бисерка Луканова, на провелата се в Ямбол ”Национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда” /15 – 17.03.19 г./. Класирани за национален кръг, единствени от област Монтана, двамата се изправиха срещу 107 претенденти от четири възрастови групи.

Националната комисия - преподаватели, професори доценти, асистенти във факултета по “Химия и фармация“ към Софийския университет, класира Кирил в групата на 10 клас, въпреки, че е в 9-ти.
Магдалена /7.клас/ първа възрастова група, в теоретичен кръг реши логически експериментални задачи 4 с отворен отговор и 20 избираем отговор, обхващащ материал от Човек и природа- пети, шести клас и Химия и ООС - 7 клас и завоюва пето място.
Кирил /9.клас/ участва в трета възрастова група /10-ти клас/, обхващаща материал от 7, 8, 9 и 10 клас на профилираното ниво. В  два кръга - теоретичен - 4 сложни задачи / 2 от обща и неорганична химия и 2 от органична химия/ и  експериментален - опити за откриване и анализ на неизвестни вещества, като решава логическо - експериментални задачи.
Двамата достойно защитиха името на своето училище и област Монтана с отличното си представяне и се завърнаха с грамоти и подаръци.

 

 

 

Copyright © 2021. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook