^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ПМПГ отбеляза „Ден за борба с тормоза в училище“-2020 г.

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище, познат и като Ден на розовата фланелка.

На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище. В България за първи път Денят се отбелязва през 2012 г.

За пръв път „Денят на розовата фланелка“ е проведен в Канада през 2007 година като протест,  организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

При откриването на учебната година в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че бил облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави и днес хиляди училища по целия свят и милиони ученици честват този ден.

На 26.02.2020г.  ученици и  учители бяха облечени в подходящо облекло с различни нюанси на розовото. Учeниците нарисуваха розови фланелки, изрязаха ги и заедно украсиха табло против училищния тормоз.   Тази инициатива, да покажем, че не искаме тормоза да съществува в нашето училище бе фокусирана в изготвен плакати от ученици,а  членове на УУС посетиха VI а и  VIб класове , за да поговорят за тормоза в училище.Гимназистите , присъединили се към тази инициатива избраха ДОБРОТО и казаха НЕ на тормоза!

 

Copyright © 2022. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook