^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Инициативи по проект „ Регион на младежкото участие“

Членовете на Ученическия съвет при ПМПГ Монтана- участници в проект „Регион на младежкото участие“ с ръководители г-жа Милена Димитрова и г-жа Цветелина Цветкова, съвместно с преподавателката по Човекът и природата- г-жа Цветомила Ценова проведоха урок на тема "Хранене и здраве" в 5-ти клас. Урокът се реализира в Google Classroom. Малките гимназисти се запознаха с важна информация: Защо трябва да си мием ръцете? Подготовка на храната. Режим на хранене и меню. Защо се нуждаем от фибри? 

Във връзка с проект „Регион на младежкото участие"- мрежови проект  „Здравословна храна", на децата беше отправено предизвикателство: Изработване на пирамида на здравословното хранене и Примерно дневно здравословно меню. Разбира се имаше помощ и от родителите.

Децата от 5-ти клас попълниха и тест по темата, създаден от членовете на Ученическия съвет.

Участниците в проекта създадоха и Анкета за здравословното хранене, предназначена за учениците от 6 до 12 клас в нашата гимназия. Целта на анкетата е проучване сред младите хора за нагласите им към здравословен начин на хранене. Анкетата беше публикувана във Фейсбук групите на класовете и електронния дневник на училището. Очаквайте скоро резултатите!

 

Copyright © 2021. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook