^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Ученици от ПМГ седнаха в стола на академиците от БАН

15 ученици от ПМГ бяха специални гости на тържественото честване по повод 120-годишнината на списание „Природа“, което се проведе в Българската академия на науките и във Факултета по физика и химия на Софийския университет. Изданието е най-старото българско научнопопулярно списание - брой 1 на „Природа“ излиза през 1893 г.

Идеята изявени деца да се докоснат до високата наука в областта на химията, физиката и биологията е на доц. Борислав Великов. Той бе организатор, спомоществовател и специален домакин през целия ден на децата от Монтана.

Учениците от 10-ти до 12-клас от ПМГ участваха в тържественото честване на списанието, срещнаха се с академици, с министъра на образованието, разгледаха изложба в БАН, посетиха  Природонаучния музей, слушаха лекции и участваха в експерименти по физика и химия във факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“.