^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

21 ноември 2013 – Международен ден без тютюнопушене

Тютюнопушенето е една от доказаните водещи, предотвратими причини за болестност и смъртност, а тютюнът е единствената законно продавана потребителска стока, която убива почти половината от тези, които я употребяват.

Всеки трети четвъртък от месец ноември световната общественост отбелязва  Международния ден без тютюнопушене. Инициативата е  на Американската общност за борба с рака и е отбелязана за първи път през 1977 г. в САЩ. В България за първи път той е отбелязан през 1990 г.   

Началото е поставено още през 1971 година, когато американецът Артър Мълейни приканва своите съграждани да спрат да пушат поне за един ден. Със спестените средства те основали фонд към местното училище за отпускане на стипендии.Кампанията дава възможност на милиони хора да се откажат от вредния навик, като започнат от този ден. Може опитът и успехът за един ден да се превърне в победа над никотиновата зависимост за цял живот.Може да видим икономическия ефект от отказването на цигарите и ползите, които пропускаме в ежедневието си, превръщайки своите финанси буквално в дим.Можем да подкрепим своите близки и приятели в трудното начинание – те имат нужда от това.

Ако сте пушач, откажете се от пушенето поне за един ден!
Живейте едно денонощие без отровния цигарен дим!
Проверете своята воля против пагубния навик!