^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

ПАТРОННИЯТ ПРАЗНИК!

Всяко училище има своя ден на равносметка и гордост. Ден, в който отдава почит към паметта на своя патрон. Ден, в който се съизмерва с другите и с времето.

В деня на свети Климент Охридски - 25 ноември - ПМГ с уважение посрещна своите гости. При нас бяха главният секретар на посолството на Тайван в Атина г-жа Ли Чен , придружена от г-н Румен Йончев- депутат от парламентарната група на Коалиция за България, г-н Анатоли Младенов- областен управител на област Монтана, г-н Милен Гечовски -зам. областен управител.  Те топло поздравиха гимназистите и ни подариха три лаптопа. С цветя и подаръци към нас се обърна кме

тът на община Монтана г-н Златко Живков и заместник-кметовете г-н Тихомир Антонов и г-н инж. Диман Георгиев. Сърдечни благопожелания към учениците отправи и г-жа Цеца Тодорова, Началник на РИО-Монтана. Наши гости бяха и г-жа Росица Ангелова-ст.експерт по ОСО, г-жа Биляна Харалампиева- ст. експерт по ОСО, г-жа Даниела Маринова-ст.експерт по информатика и ИТ.

На тържествения концерт своите награди получиха участниците в традиционния конкурс за есе ”Доброто в нас и в другите”. С удоволствие г-жа Христова- директор на ПМГ-Монтана връчи и грамотите на учениците, заели престижни места на ХХІІ регионален математически турнир в град Враца.

Най-очакваната награда беше статуетката за първо място в конкурса „Клас на годината”. За втора поредна година 12б клас с класен ръководител Стефчо Наков спечели тази награда. Особено щастливи бяха шестокласниците с класен ръководител г-жа Иванка Николова, които спечелиха поощрителна награда-красива и вкусна торта.

Празникът завърши с народни танци и много настроение, създадено от Духовия оркестър на ПМГ.