^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ВАЖНО!!! Дистанционно обучение!

Уважаеми ученици и родители,
От 16.03.2020 г. /понеделник/ в ПМПГ ” Св. Климент Охридски” учебния процес ще се провежда дистанционно, като използваме възможностите на електронния дневник и всички комуникации, които учителите предлагат при контактите с учениците си.
Учебният процес ще се осъществява при спазване на седмичното разписание за първа смяна.
В електронния дневник на ПМПГ, преподавателите ще задават теми, разяснения по урочните единици по съответните предмети.
На учениците ще бъдат задавани домашни задания и проекти за разработване и  представяне.
Разработените проекти, презентации, домашни задания ще бъдат оценявани от преподавателите в съответствие с нормативната уредба.
Преподавателите ще подържат онлайн връзка по време на учебните часове, съгласно утвърденото седмично разписание, за допълнителни разяснения, отговор на въпроси и консултиране на учениците.
Преподавателите ще предоставят на учениците достъп до електронни ресурси, електронни учебници, тестови форми и други материали, необходими за образователния процес.
В зависимост от съответната културно - образователна област, учителите ще представят и различни уеб-базирани платформи за дистанционно и онлайн обучение.
Напомням, че учениците не са във ваканция и за да не бъде удължена учебната година е необходимо да проявим воля и дисциплина, за да се осъществява дистанционното обучение.
Ще възникнат въпроси и затруднения, на които ще реагираме в хода на съвместната ни дейност.
Желая Ви здраве и Ви напомням да се спазват всички указания за наложените ограничения.
 
Бойка Симеонова
Директор на ПМПГ „ Св. Климент Охридски”  Монтана

Наше момче с приз от „Наградите на БАИТ“ за 2019 г.

Наше момче с приз от „Наградите на БАИТ“ за 2019 г.

 БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО ИНФОРМАЦИОННИТЕХНОЛОГИИ

На официална церемония бяха отличени победителите в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 г.

Председателят на журито и председател на УС на БАИТ Огнян Траянов отбеляза, че връчването на Наградите за девети пореден път „не става по-лесно“ и „това е хубавото, че не е лесно“, защото за поредна година кандидатурите са над 100, изключително силни са и сред тях няма такива, „които не заслужават внимание или са попаднали случайно“.

Прочети още...

Математически турнир Видин-Враца-Монтана

На 29.02.2020 г ПМПГ „Св. Климент Охридски“ Монтана бе домакин на традиционния математически турнир между математическите гимназии на Видин, Враца и Монтана. Състезанието е най-старият математически форум в Северозападна България. Началото е поставено през 1972 г. и с кратки прекъсвания учениците на трите града си дават ежегодна среща и до днес.

Прочети още...

ПМПГ отбеляза „Ден за борба с тормоза в училище“-2020 г.

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище, познат и като Ден на розовата фланелка.

На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище. В България за първи път Денят се отбелязва през 2012 г.

Прочети още...

Математически турнир

ПМПГ „Свети Климент Охридски“ - гр. Монтана и СУ „Свети Климент Охридски“ - гр. София - факултет по математика и информатика са домакини на традиционен математически турнир, който ще се състои на 29.02 - 01.03.2020 година, с участието на ученици от математическите гимназии на град Монтана, град Видин и град Враца.

Прочети още...

Посещение в АЕЦ „Козлодуй“

На 17 февруари 2020 год. ученици от 10, 11 и 12 клас от ПМПГ „Св. Климент Охридски” град Монтанас ръководител г-жа Цеца Кръстева – ст.учител по физика и астрономия, посетиха АЕЦ “Козлодуй“. Пътуването се осъществи със съдействието на Български Атомен Форум (БУЛАТОМ).

Прочети още...

Трета среща по проект JOBEU в Дюселдорф, Германия

Третата среща по проект "Възможности за работа за млади хора в Европа", програма Еразъм+ в гр. Дюселдорф, Германия тече с пълна сила, въпреки бурята Сабина. Учениците от Германия, Испания, Португалия и България представиха презентации за своята държава, град и училище.

Прочети още...

Copyright © 2020. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook