^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Представителни изяви по проект „Твоят час“

На 16 февруари, 2017 година в кабинет 101 на ПМПГ„Св. Кл. Охридски“ се проведе представителна изява на учениците от клуб „Мултимедия“ по проект „Твоят час“. Учениците представиха пред родителите си свои разработки – видеофайлове, анимации, колажи и авторски графични изображения, създадени в рамките на проекта.

Родителите бяха запознати с постижения на учениците в отминали състезания по информационни технологии и компютърна графика, както и с планираните бъдещи участия в състезания. Най-добре се представиха Михаил Ангелов от VIII Б клас и екипът шестокласници Ивайло Петров и Георги Каменов.

На 23 февруари пред учениците от клуб „Мултимедия“ инж. Тодор Луканов – родител разгледа темата „Програмиране на контролери за електронни устройства“. Гостуването бе в рамките на предвидено по проект „Твоят час” занятие, проведено от родител. Учениците бяха запознати със същността на контролерите, видовете методи за управление, среди за програмиране, примерна програма и информация в Интернет за приложения и сайтове с подходящи по-сложни програми. Занятието завърши с практическо упражнение – осмокласниците писаха на езика С++ в среда Arduino задействаха микроконтролер с примигваща LED светлинка.

Бистра Цонева