^Към началото
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Представителни изяви по проект „Твоят час“

На 16 февруари, 2017 година в кабинет 101 на ПМПГ„Св. Кл. Охридски“ се проведе представителна изява на учениците от клуб „Мултимедия“ по проект „Твоят час“. Учениците представиха пред родителите си свои разработки – видеофайлове, анимации, колажи и авторски графични изображения, създадени в рамките на проекта.

Родителите бяха запознати с постижения на учениците в отминали състезания по информационни технологии и компютърна графика, както и с планираните бъдещи участия в състезания. Най-добре се представиха Михаил Ангелов от VIII Б клас и екипът шестокласници Ивайло Петров и Георги Каменов.

На 23 февруари пред учениците от клуб „Мултимедия“ инж. Тодор Луканов – родител разгледа темата „Програмиране на контролери за електронни устройства“. Гостуването бе в рамките на предвидено по проект „Твоят час” занятие, проведено от родител. Учениците бяха запознати със същността на контролерите, видовете методи за управление, среди за програмиране, примерна програма и информация в Интернет за приложения и сайтове с подходящи по-сложни програми. Занятието завърши с практическо упражнение – осмокласниците писаха на езика С++ в среда Arduino задействаха микроконтролер с примигваща LED светлинка.

Бистра Цонева

Copyright © 2021. ПМПГ-Монтана Rights Reserved.


Facebook