^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Проекти

Среща по проекта „JobTrotter“ в Монтана

В периода 7 до 11 ноември ПМПГ „Св. Климент Охридски“ бе домакин на третата поредна среща по проекта „JobTrotter“ по програма „Erasmus+“. Ученици от България, Великобритания, Германия, Испания, Италия и Турция работиха цяла седмица над различни теми, засягащи търсенето на работа, като акцентът бе поставен върху занимания с парктическа насоченост и усвояване на имения, свързани с различни професии.

Прочети още...

ВТОРА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ JOB TROTTER В МАДРИД

 

В една слънчева априлска неделя малък самолет остави София зад себе си и прекоси разстояние от 2200 километра, за да ни отведе до столицата на Испания.Втората среща по проекта „Job Trotter“ се състоя в Мадрид и събра на едно място учители и ученици от Испания, Италия, Великобритания, Франция, Германия, Турция и България. Нашата група бе ръководена от Марияна Стефанова, Юлия Първанова и Мимия Докова, и се състоеше от шестима ученици от 10-ти клас.

Прочети още...

ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ JOB TROTTER

На 12.03.2016 г. започна пътуването на ПМГ "Св. Климент Охридски" до Сицилия  по програма ЕРАЗЪМ +, проект "В търсене на работа", в който  участват Испания, Великобритания, Турция, Италия, Германия и България.  В междуучилищния обмен се включиха седем ученици от десети клас на ПМГ и трима учители. Пътуването се осъществи по интересен маршрут, включващ пътища по суша и вода: Монтана-Игуменица-Бриндизи-Месина-Виториа. Вечерта на 13.03.2016г. стигнахме крайната си цел. Бяме посрещнати изключително топло и радушно от приемните семейства.

Прочети още...

„В ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА“

„В ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА“
Международен проект по програма Еразъм+

В стогодишната история на Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски“, Монтана, последните 10 години се открояват с участието на ученици и учители в международни проекти, финансирани от европейските програми Сократ, Коменски и Еразъм+. След  успешното приключване на вълнуващите „Музей в куфар“ и „Планетата в нашите ръце“, през настоящата учебна  година започва тригодишен проект „В търсене на работа“ с партньори училища от Германия, Великобритания, Испания, Италия и Турция.

Прочети още...

Последният етап от проекта „Планетата в нашите ръце”

Последният етап от проекта „Планетата в нашите ръце” премина успешно в Кечкемет – шестият по големина град в Унгария от 02.06.2014 до 06.06.2014г.
Ние, участниците в проекта, сме възхитени от всичко, което видяхме и с което се запознахме, от възможността, която учителите от ПМГ „Св. Климент Охридски” ни предоставиха – да опознаем нравите и културата на останалите народи и да се отнасяме с повече отговорност към опазването на природните блага. 

Прочети още...