^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

„В ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА“

„В ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА“
Международен проект по програма Еразъм+

В стогодишната история на Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски“, Монтана, последните 10 години се открояват с участието на ученици и учители в международни проекти, финансирани от европейските програми Сократ, Коменски и Еразъм+. След  успешното приключване на вълнуващите „Музей в куфар“ и „Планетата в нашите ръце“, през настоящата учебна  година започва тригодишен проект „В търсене на работа“ с партньори училища от Германия, Великобритания, Испания, Италия и Турция.

На 8 и 9 октомври 2015 в Саарбрюкен, Германия се състоя първата транснационална среща, в която взеха участие г-жа Марияна Стефанова и г-жа Юлия Първанова. На семинара бяха обсъдени важни за стартирането на проекта дейности, както и предстоящите през 2016г.  визити във Витория, Сицилия и Мадрид, Испания.