^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

100 години гимназия

Слово на Директора

           Днес е нашият ден! 
           Ден на учители, ученици и родители, на всички, за които стремежът към знание е състояние и потребност на духа. 
          Това е Ден на почит и признателност към онези ентусиасти, поставили началото, вградили в темелите на 100-годишното ни училище мечти и надежди.
           В днешния ден правим равносметка на постигнатото. Всеки от нас мислено извървява пътя на най-старото средно училище в Монтана и търси своето място в летописа на Гимназията. С ясното съзнание, че светът, в който живеем, се нуждае от идеи, от хора със знания и разум, от споделяне на общочовешки ценности, ние, учителите на ПМГ „Св. Климент Охридски“ подчиняваме работата си на максимата, че когато даваш някому всичко от себе си, винаги получаваш повече от това, което даваш. Не щадяхме труда си, не се огъвахме пред трудностите /а такива имаше/, не търсехме виновни.

Прочети още...

Репортаж по МОНТ7

От цитирания по-долу линк можете да свалите пълен запис на подробния репортаж, излъчен по кабелна телевизия МОНТ7, посветен на тържественото отбелязване на "100 години Гимназия" и съпътстващите го мероприятия.

Репортаж по МОНТ7

 

Урок за правата на детето

 

В рамките на ежегодните Климентови дни, на 17 ноември 2015 г. в ПМГ гостува Йоана Петкова от UNICEF, България. Йоана е възпитаник на ПМГ, випуск 2004. Тя проведе урок с учениците от IXБ клас на тема: "Права на детето и Конвенция на ООН за правата на детето". Урокът е част от кампания на UNICEF за правата на детето, посветена на 26-годишнината от приемането на Декларацията на ООН за правата на детето на 20 ноември 1989. Учениците се включиха в урока с желание и интерес.

Прочети още...

Когато родният край ти дава сила…

Когато родният край ти дава сила…

… си винаги  победител.  Милица Красимирова Каменова от ХІ ”а” клас, профил „Информатика”, и Борислав Володиев Вълов – ХІІ „а” клас, профил „Информатика”, са част от победителите в Национален  конкурс.Той е обявен от евродепутата Владимир Уручев и е на тема „Искам да живея в родния си край, защото…”

Прочети още...

ПУШАЧИ В МИНАЛО ВРЕМЕ

 

В рамките на Климентовите  дни, посветени на 100 годишния юбилей на училището и във връзка с Международния ден без тютюнопушене-19 ноември, учениците от ПМГ Монтана се включиха в  кампанията „Екс пушачите са неудържими“.

Прочети още...