^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Административен съд на гости в ПМГ

Във връзка с Деня на Българската Конституция и юриста- 16 април и честванията по повод 100- годишнината на Природо- математическа гимназия „ Св. Климент Охридски“  на 31.03.2015 г. ученици от XII клас представиха „ Едно заседание на Административен съд- Монтана“. Събитието е израз на доброто сътрудничество между Административен съд и ПМГ и цели повече ученици от гимназията да получат  и разширят своите представи за работата на съдебната институция. 

Със съдействието на г-н Oгнян Евгениев - Председател на Административен съд- Монтана и под вещото ръководство на преподавателите Марияна Стефанова, Юлия Тимова и Цветелина Цветкова зрелостниците осъществиха симулация на съдебен казус. Вниманието, с което зрителите проследиха изявата, беше показателнo, че целта е постигната. Вярваме,че съвместната работа между двете институции ще продължи и за напред с още по- интересни проекти.