^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

"Аз и книгата"

Това е темата, по която учениците от 8"г" клас с преподавател Д.Георгиева разговаряха в РБ "Гео Милев", отбелязвайки 23.04.- Световният ден на книгата. Това е изява, посветена на 100-годишнината от създаването на ПМГ. В този разговор те четоха свои есета, посветени на книгата. Обсъждаха любимите си книги, представиха откъси от художествените текстове, които са им направили най-голямо впечатление. Най-интересните теми в тези любими книги са темите за  любовта, за себепознанието, за приятелството и бунтарството на младите, за доброто, за магическия свят на чудесата и книгата и интернет...неизчерпаеми са темите. Например Габриела пише в своето есе: "Няма скучна книга, има хора, които не разбират написаното".