^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Eвропейският ден на чуждите езици

Учениците от 8 в клас на ПМГ „Св. Кл. Охридски”, започнаха своята учебна седмица с час по английски език, посветен на 26 септември – европейския ден на чуждите езици. Те научиха интересни езикови факти, разговаряха  за езиковото многообразие  в Европа и за необходимостта човек да изучава чужди езици.

Всички те бяха единодушни, че за да имат повече приятели, за да участват в  международни проекти, за да пътуват в Европа и в света и да  опознават културите на другите народи, трябва да изучават чужди езици. Осмокласниците разгледаха печатни материали от сайта на Европейската комисия, подредиха в постер  най-интересните от тях и получиха значки с логото на този ден „ Разговаряй с мен”, изписано на различни езици, на които се  говори в Европа. Тематичният постер и таблото ”Езиците те водят напред” са изложени на видно място в училището,за да могат да бъдат разгледани от всички гимназисти.