^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

ПУШАЧИ В МИНАЛО ВРЕМЕ

 

В рамките на Климентовите  дни, посветени на 100 годишния юбилей на училището и във връзка с Международния ден без тютюнопушене-19 ноември, учениците от ПМГ Монтана се включиха в  кампанията „Екс пушачите са неудържими“.

В IX г клас профил „Биология” се проведе един нетрадиционен час с активното участие на наши ученици доброволци от БЧК и с любезното съдействие на  партньорите ни от РИОКОЗ Монтана. Опасностите от тютюнопушенето бяха нагледно представени чрез презентация. Деветокласниците  обсъждаха модерно ли е да се пуши, кои са причините и как да се сложи край на вредния навик. Всяка работна група представи по пет мотива да се откажем от цигарите и по пет идеи как да го направим.Акцентът беше поставен върху ползите, които ще настъпят за всеки пушач, решил да се върне към здравословния начин на живот. Учениците показаха, че биха подкрепили активно желанието на свои близки и познати да се откажат от зависимостта си към тютюна и да се включат в групата на екс пушачите.