^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Урок за правата на детето

 

В рамките на ежегодните Климентови дни, на 17 ноември 2015 г. в ПМГ гостува Йоана Петкова от UNICEF, България. Йоана е възпитаник на ПМГ, випуск 2004. Тя проведе урок с учениците от IXБ клас на тема: "Права на детето и Конвенция на ООН за правата на детето". Урокът е част от кампания на UNICEF за правата на детето, посветена на 26-годишнината от приемането на Декларацията на ООН за правата на детето на 20 ноември 1989. Учениците се включиха в урока с желание и интерес.

Работата по темата ще продължи и през следващите месеци - учениците ще популяризират правата на детето сред своите по-малки и по-големи съученици. Основната мисия на УНИЦЕФ е Конвенцията на ООН за правата на детето да бъде приета, разбрана и прилагана на всички нива в обществото, включително и от децата.