^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Слово на Директора

           Днес е нашият ден! 
           Ден на учители, ученици и родители, на всички, за които стремежът към знание е състояние и потребност на духа. 
          Това е Ден на почит и признателност към онези ентусиасти, поставили началото, вградили в темелите на 100-годишното ни училище мечти и надежди.
           В днешния ден правим равносметка на постигнатото. Всеки от нас мислено извървява пътя на най-старото средно училище в Монтана и търси своето място в летописа на Гимназията. С ясното съзнание, че светът, в който живеем, се нуждае от идеи, от хора със знания и разум, от споделяне на общочовешки ценности, ние, учителите на ПМГ „Св. Климент Охридски“ подчиняваме работата си на максимата, че когато даваш някому всичко от себе си, винаги получаваш повече от това, което даваш. Не щадяхме труда си, не се огъвахме пред трудностите /а такива имаше/, не търсехме виновни.

              През всичките тези години създавахме и отстоявахме еталоните на висок професионализъм. Бяхме в помощ на учениците, искащи да се докоснат до безкрайното поле на знанието. И те, нашите гимназисти, всеки ден прибавяха по нещо ново към наученото, ставаха по-знаещи и можещи, духовно по-богати.
            Членовете на педагогическия колектив са взели десетки изпити, за да придобият учителска правоспособност, но един изпит е особено важен – успехът на възпитаниците на ПМГ.
             С гордост отбелязваме, че от класните стаи на Гимназията са тръгнали много светли умове на българската наука и култура, изявени представители на спорта и изкуството. В България или в чужбина възпитаниците на 100-годишното ни училище носят силата на духа на нашия патрон - св. Климент Охридски, огъня на първосъздателите на Гимназията, дързостта на младостта.
               Уважаеми колеги, ученици, приятели на Гимназията, съграждани,
               За мен е чест и привилегия да ви поздравя с Юбилея.
               Докато училището е мостът, по който поколение след поколение минава нашата Родина – България ще я има!
               Честит празник!

 

КСЕНИЯ ЙОТОВА
Директор на ПМГ „Св. Климент Охридски“
Възпитаник на Гимназията