^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Конкурс "Светлината на Вeликден"

В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници. За четвърта година ПМГ „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на РИО-Монтана организираха конкурс „Светлината на Великден“ за написване на стихотворение, разказ, есе, изработване на Великденска украса, картичка, рисунка, компютърна графика.

И тази година участие взеха ученици и родители (над 150) от целия окръг, знак за разрастващата се популярност на конкурса.

ножеството експонати и текстове, които пристигнаха, са показател, че искаме и можем да бъдем част от голямата идея за ДОБРОТО. Защото Великден е път и светлина, вяра и надежда, стремеж към духовност. Великден е мяра за човешкото у човека.

 В есето си родител е написал: „Животът на един човек може да е осмислен само ако знае, че е направил поне една добрина на изпаднал в нужда; ако е разделил хляба си с гладния; ако е подал ръка на падналия, ако е подкрепил не силния, а правия.“

Изложбата на изработените предмети, компютърни графики, картички и рисунки впечатлиха всички присъстващи в Окръжен младежки дом, където директорката на ПМГ Ксения Йотова и Марияна Иванова – старши експерт в РИО-Монтана поздравиха участниците и връчиха награди. Беше прочетен поздравителен адрес от началника на РИО-Монтана, Цеца Тодорова.

На 17.04.2014 г. организаторите на изложбата инициират разпродажба на експонатите с благотворителна цел. Средствата от изложбата ще бъдат предоставени на деца в неравностойно положение.