^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

НОВ УСПЕХ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПМГ

След успешно участие в езиков проект с немски език, десетокласниците от ПМГ получиха сертификати и спечелиха право на участие във втори етап на проект, организиран от издателство Клет България и Кеймбридж Юнивърсити Прес. 
Вторият етап е индивидуален и има за цел да акумулира идеи и иновативни подходи за развитие на умения на чужд език, в случая немски. 

Немският език се изучава  в ПМГ "Св. Климент Охридски" като втори чужд език с хорариум през целия курс на обучение в гимназиална степен 272 часа., но са създадени условия (СИП ) при наличие на заинтересованост да се изучава целево. Доказателство за това са не само участията на ученици в международни проекти с работен език и немски, но и защитените от наши настоящи абитуриенти "Европейски еикови сертификати" за ниво "Немски език на работно място" (Бизнес немски). Редица технически висши учебни заведения в България имат факултети с обучение на немски еик и активен междустудентски обмен с Германия: ТУ - София, ХТИ, Архитектурен, Медицински и др.                                                                                         
За повече информация: www.pmgmontana.com.