^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Успехите ни в десетото Кеймбридж състезание по английски език

 

Мария Костова от 5 клас и Гергана Йорданова от 6 клас се класираха на второ място в националното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на  Кеймбридж училищата в България.Те полчиха медали, предметни награди и сертификати, изпратени от организаторите до директора на ПМГ. Госпожа Бойка Симеонова връчи наградите на учениците в присъствието на техните родители.Тя изказа поздравления на момичетата и благодарност на техните родители, които подкрапят и насърчават участието на децата си в различни  състезания и олимпиади.

Специални поздравления заслужават и останалите наши участници в състезанието, които се представиха отлично и бяхо много близо до националната класация:

 

Ниво B1 на ЕЕР- Емили Димитрова от 9 в клас 53 точки и Георги Петков от 9 а  клас -53 т. при максимален резултат  от 55 т.

Ниво А2- Антоан Георгиев 8а клас- 72 точки и Ния Истаткова от 8 в клас- 69 точки от 75  възможни.

Ниво B2 Йоан Георгиев от 10 а клас - 67 точки от максималните 72.

 

В Кеймбридж състезанието по английски език в Благоевград участваха 730 ученици от асоциираните училища в България. На този фон успехите на   нашите ученици са изключително постижение. Те достойно представиха себе си и стогодишната гимназия ”Свети Климент Охридски”  в Монтана.