^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Единадесетокласничка от ПМПГ спечели награда от БНТ

Диана Михайлова от XI клас спечели специална награда в националния конкурс „Вдъхновителите на новото време“. Той бе организиран от Министерство на образованието и Българската национална телевизия. В конкурса участваха над 120 ученици от цялата страна. Сред членовете на журито, което оцени творбите им, бяха  писателката Теодора Димова – дъщеря на класика Димитър Димов, изпълнителният директор на „София Тех Парк“ – Иван Симеонов, съоснователят на Империя Онлайн Доброслав Димитров, експерт от МОН, както и журналисти от БНТ.

Наградите бяха връчени на 28.02.2017 в София Тех Парк от кмета на столицата – Йорданка Фандъкова, Милена Иванова – гл.експерт „ Образователни програми и съдържание“ в МОН и Надя Обретенова – изпълнителен продуцент на „ По света и у нас“.

Отличието от конкурса на БНТ е третата национална награда, която Диана печели през тази учебна година. Тя завоюва първа награда от националния конкурс по журналистика „Ст. Михайловски” – Русе, с два материала – очерк и коментар. Беше й присъден приз и от националния конкурс за есе „Моята крачка за по-добро утре”, организиран от Стопанска академия “Д. Ценов” – Свищов.  Диана представи отлично своята гимназия и в други творчески състезания.