^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

Антон е първи на Националната олимпиада по ИТ

От 12 до 14 май в гр. Варна се проведе заключителният кръг на Националната олимпиада по Информационни технологии. Това е научната област, в която нашата гимназия винаги е имала постижения, на които повечето училища могат да завиждат. Този път двамата ни класирани участници стигнаха до самия връх. Антон Колов (12 клас) и Елизар Емануилов (12 клас) се представиха със своя проект Asterius (интелигетна система за фитнес тренировки). В категория „Интернет приоложения“ проектът спечели първо място. След теоретичния тест Антон е на ПЪРВО МЯСТО в индивидуалното класиране в конкуренция с над 90 участника в групата 9-12 клас, а Елизар зае девето място. Така вече можем да се похвалим с поредните си двама лауреати. Антон и Елизар получиха и оценка Отличен 6 за прием в Софийски университет.

Разбира се, успехите не идват случайно. Антон е редовен участник в Националната олимпиада още от 6 клас. През всичките години той заемаше призови класирания и сега успехът дойде закономерно. Заедно с Елизар участват във всички мероприятия на Ученическия институт по математика и информатика, както и в редица други състезания и конкурси. Не са една или две купите, медалите и грамотите, добавени от тях във витрината на успехите на ПМПГ.

Пожелаваме на момчетата и оттук нататък много успехи в трудния, но изпълнен с предизвикателства свят на информатиката!