^Нагоре
 • 1 ПМГ "Св. Климент Охридски"
  НАУКА, ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОСТИЖЕНИЯ!
 • 2 ИНФОРМАТИКА ...
  Информатиците са сред най-търсените и високо платени специалисти в света. Научете се да програмирате на съвременни програмни езици и работни среди. Създайте интересни и забавни приложения и игри. Обучението по информатика в ПМГ ще ви даде отлични шансове за реализация като специалисти в областта на информатиката и програмирането.
 • 3 ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ...
  Познаването на съвременни компютърни технологии е задължително условие за успех. Научете се да създавате мултимедийни приложения и анимации, да поддържате информационни системи и бази от данни, да създавате WEB- сайтове. Използвайте компютрите рационално в ежедневието си.
 • 4 БИОЛОГИЯ...
  Разполагаме със съвременно оборудвани лаборатории. Вие ще научите интересни неща за произхода на живота, ГМО, нанотехнологиите. Ще се подготвите за успешно представяне на национални олимпиади и състезания. Ще участвате в различни проекти, ще пътувате и ще се забавлявате.
 • 5 ПРОЕКТИРАЙ САМ БЪДЕЩЕТО СИ!
  ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ЕЛАТЕ ПРИ НАС, ЗА ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО!
baner

„Job Trotter“ се срещна със занаятите

Учениците по проекта „Job Trotter“ посетиха съвременно предприятие за дървообработката в мебелната промишленост в Трявна и се потопиха в типичната атмосфера от миналото, като се запознаха с основните занаяти с посещения в част от къщите музей в града и в етнографския комплекс „Етър“. 

Ръководители на учебната екскурзия, която се проведе на 19 и 20 октомври в Трявна бяха Юлия Първанова, Марияна Стефанова, Мимия Докова и Нели Йорданова. На място учениците и техни преподаватели разгледаха подробно съвременния цех за бутикови мебели. Тръгвайки по пътя на производството те посетиха едно след друго помещенията, в които се съхранява дървесината, сушилнята и основния цех с различните му помещения.  Благодарение на това посещение всички те успяха да видят как в действителност се произвеждат бутикови мебели в България и как занаятите, заедно с технологичния прогрес могат да създават чудеса.

След разходката си в Трявна и Етъра те успяха да наблюдават различни занаяти, които са се запазили и до днес, както и някои, които макар да не са толкова приложими в днешно време, крият своя чар и все още има майстори, които ги практикуват.

В края на учебната екскурзия групата се върна с повече знания и с много материал за размисъл за професиите на миналото и това как се професия прераства в друга с годините.