Забравена парола

Език

Български    Английски

Реклами
Съобщи за грешка !
Добави търсачка

Валиден XHTML 1.1 Валиден CSS 2.1
Powered by PHP Powered by MySQL
Pascal емулатор
1 потребител(и) online
Контрол на шрифта Принтирай  Текущ език: Pascal

Резултати от търсенето в речника

XML - Език XML - Разклонение на SGML. Предоставя на дизайнерите възможността да дефинират не само структурата на страницата, но и типовете информация, която се представя. XML произвежда WEB страница, която като база данни и е удобна за претърсване и обработка. Езикът е съставен от тагове, които описват начина, по който даден браузер би трябвало да възпроизведе документа. Авторът на документа създава свои собствени тагове за явно идентифициране на съдържанието на документа и различните му части. След това създава DTD-файл (Document Type Definition), за да дефинира какво означават тези тагове.

XML - (Extensible Markup Language) Разклонение на SGML. Предоставя на дизайнерите възможността да дефинират не само структурата на страницата, но и типовете информация, която се представя. XML произвежда WEB страница, която като база данни и е удобна за претърсване и обработка. Езикът е съставен от тагове, които описват начина, по който даден браузер би трябвало да възпроизведе документа. Авторът на документа създава свои собствени тагове за явно идентифициране на съдържанието на документа и различните му части. След това създава DTD-файл (Document Type Definition), за да дефинира какво означават тези тагове.

XSL - (Extensible Stylesheet Language) Език, който се използва с XML или XHTML за описание на стилизирани документи. За разлика от CSS обаче, той не описва само стилове, а отива по-нататък до пълно описание на организацията на съдържанието, оформлението и правилата за селекция на оформление.